OOPS
Please Login or sign up first to proceed.

close

loading ...

loading...

Author of Mel's Playroom - Mom and Beauty Blogger. Full time mom and part time blogger who lately finds out that writing is her stress release therapy. An ordinary employee who is dreaming to be the next mompreneur.

Instagram

Rangkaian skincare lokal ini mengusung konsep Redefining Skin Care dengan cara meremajakan sel-sel kulit. Produk perawatan kulit ini terbuat dari bahan alami yang ramah lingkungan dan sudah teruji secara ilmiah.Bahan utama yang digunakan berasal dari Orchid Callus Plant Extract, bagian dari bunga anggrek yang sel induknya mirip dengan sel induk kulit manusia. Selain itu, juga mengandung bahan aktif phytochemical yang berfungsi untuk melembabkan, menenangkan, meremajakan kulit, dan mencegah penuaan dini. Seluruh kandungan yang terdapat di dalam produk Derma Terra bersifat hypoallergenic.Secara garis besar, semua produk Derma Terra memiliki aroma fruity yang manis menyegarkan, tapi sedikit tergolong 'kuat' buatku. Bisa jadi karena pada produknya terdapat sedikit unsur alkohol.Rangkaian produk Derma Terra yang saya coba, yaitu:• Flawless Facial Wash• Flawless Face Toner• Ageless Anti Aging Serum• Nourish Eye Essence• Radiance Day Cream• Radiance Night CreamDari seluruh rangkaian produknya, aku paling suka sama Nourish Eye Essence dan Radiance Day Cream-nya. Soalnya tekstur dan formula bikin kulit aku terasa lebih lembab. Sementara untuk night cream-nya aku merasa masih perlu ditambahkan face oil agar terasa lebih lembab di kulit aku yang kombi ini. Tanpa face oil, kulit aku terasa ada efek matte-nya. Mungkin cocok untuk kulit berminyak.Untuk facial washnya sendiri sih aku gak ada masalah, tapi untuk toner aromanya agak 'kuat' dan masih ada sedikit kandungan alkohol di deretan atas., jadi untuk hidrasi masih agak kurang nendang di kulitku.Jangan lupa, ada diskon khusus juga untuk kamu yang melakukan pembelian produk Derma Terra di Shopee, caranya:• Gunakan kode voucher DERM00016• Dapatkan cashback coin Shopee sebesar 15% dari total transaksi• Tanpa minimum pembelian• Masa berlaku voucher : 1 - 31 Agustus 2020• 1 voucher hanya bisa digunakan 1x untuk akun yang sama #DermaTérra, #RedefiningSkinCare, #HealthySkin, #DermatologistFormula, #DermaTérraTestimony #whitewednesday #towerthursday #skincareroutine #skincarevideo #skincaredaily #igskincare #igtopshelfie #skincareflatlay #iloveskincare #clozetteid #365inskincare
see more from this collectionInstagram
+ View more details
A gentle reminder, buat klian yang mau beli produk @zenbodysoap.id di @shopee_id bisa menggunakan kode aku ya. Keterangan sebgai berikut:

SHINMEL02

Diskon 5% max. 10k
Min. Belanja 30k
Berlaku s/d 31 Agustus 2020

Happy shopping!
.
.
.
#bodycare #bodywash #zenbodysoap #igskincare #igtopshelfie #itgtopshelfie #skincareflatlay #shopee #belanjaonline #takecareofyourskin #365inskincare #beautyflatlay #flatlayoftheday #flatlaystyle #bodysoap #sabunmandi #iloveskincare #trynewthings #giveitatry #skinfluencer #idskincarecommunity #BeauteFemmeCommunity #jakartabeautyblogger #clozetteid
1 like
see more from this collectionInstagram
+ View more details
Finally, my #julyempties.

In frame:
- @realbarrier cleansing oil balm
- @pratista.official centella day cream
- @pratista.official centella enrich cream
- @naruko.indonesia magnolia brightening & firming toner
- @marksandspencer_id hand & body lotion

Emptying product is somehow satisfying, isn't it?
.
.
.
#skincareblogger #skincareempties #skincareroutine #igskincare #igtopshelfie #itgtopshelfie #skincareflatlay #beautyflatlay #beautyfavorites #365inskincare #takecareofyourskin #skinfirst #skinfluencer #hygge #slowlife #skincareaddiction #skincareobsession #iloveskincare #flatlayjournal #flatlaystyle #flatlayoftheday #beautefemmecommunity #idskincarecommunity #jakartabeautyblogger #clozetteid
3 likes
see more from this collectionInstagram
+ View more details
Today, I'd like to share you my first impression regarding 2 products from @theskinhouse_official. 💦 MARINE ACTIVE SERUMEnriched with mineral of sea water, this serum is claimed as a hydrating and moisturizing serum for dry skin type. When I applied this serum, I do feel the hydration is enough but the moisturizing seems a bit less. The texture is in gel type but quickly melted when it touch the skin temperature. Pretty easy to absorb without leaving any tacky or greasy feeling. However, my skin quite likes this serum and there is no negative effect after using this for 2 weeks approx.The packaging somehow reminds me to the other well know korean brands. But the skin house one's is more elegant since it comes in glass bottle.A little note that this product still contains alcohol in upper row of the list. The serum also has strong scent which gradually disappear after applied.🌞 UV PROTECTION SUN BLOCK SPF 50+ PA+++Another hybrid sunscreen in my stash. Contains micro particle of titanium dioxide and zinc oxide as its main protection. The texture comes in white cream and needs few minutes to blend well on the skin. Its texture is similar with the local brand one that I posted the review recently.It does leave a slight whitecast but disappear in later minutes. The sunscreen has no tacky or greasy feeling afterwards and adheres well under makeup after it fully blended.What I love is this sunscreen is already protect our skin from UVA and UVB rays. Suitable for those who spend most of the time in outdoor area. However, the texture feels slightly bit thick and it takes time to blend and absorb in my combi to dry skin [email protected]_official is also a sister brand of @xycos_official... #sunscreen #minimonday #skincareflatlay #skincareblogger #skincaredaily #koreansunscreen #kskincare #kbeautyblog #skincarecommunity #kbeauty #kbeautyaddict #igskincare #igtopshelfie #itgtopshelfie #skincareflatlay #skincarereview #365inskincare #takecareofyourskin #skinfirst #iloveskincare #skinfluencer #hygge #slowlife #beautefemmecommunity #idskincarecommunity #jakartabeautyblogger #clozetteid
2 likes
see more from this collectionInstagram
+ View more details
Sebenarnya saya sudah memulai jadi beauty blogger sejak sebelum menikah. Awalnya hanya sekadar hobi dengan dunia kecantikan. Tapi entah kenapa justru hobi ini berlangsung hingga tahunan dan sekarang malah menjadi pekerjaan saya di samping menjadi ibu rumah tangga.

Well, sebelum menikah juga saya sempat mengutarakan keinginan supaya nanti ketika sudah punya anak, saya tetap ingin bekerja dari rumah. Entah apa pekerjaannya nanti yang jelas bisa saya lakukan dari rumah, supaya bisa tetap sambil mengasuh anak-anak. Soalnya saya bukan tipe wanita yang bisa diam begitu saja dan hanya mengandalkan uang jajan suami. Lagupula berkaca dari pengalaman masa kecil dan juga tuntutan hidup zaman sekarang, punya 2 sumber penghasilan rasanya lebih baik.

Untungnya #suamiapproved dengan keinginan saya tersebut, asalkan saya tetap mengutamakan anak-anak. Jadilah sekarang ini saya berprofesi sebagai ibu rumah tangga merangkap blogger. Jujur saja nggak mudah menjalani 2 peran seperti ini karena saya harus menyesuaikan waktu kerja dengan jam tidur anak-anak. Belum lagi di tengah bekerja, anak terbangun sehingga harus menunda lagi. Yah, beginilah suka duka ibu bekerja walaupun bisa dilakukan dari rumah dan sepertinya masih akan terus berlangsung sampai anak-anak bisa makan-mandi mandiri.

Gimana dengan pengalaman moms saat harus meminta ijin suami? Share yuk.
.
.
.
#throwbackthursday #preweddingphoto #prewedding #hygge #slowlife #zenbodysoap #couplegoals #familygoals #aesthetic #aestheticposts #aesthetically #aestheticallypleasing #clozetteid #dirumahaja #stayathome #coupleshoot #couplephotography #clozetteid #fridayvibes #fridayfaves #fridayfunday #fridaymood
see more from this collectionInstagram
+ View more details
NEW BLOG POST!SKIN DEWI TAMANU GREEN SERUMKemarin aku baru saja posting di blog tentang pengalaman aku selama 2 minggu memakai oil based serum dari @skindewi ini. Seperti yang kalian lihat di slide terakhir, aku merasa ada perubahan signifikanl pada acne scars.Berhubung kulit aku anti sama acid2an, face oil adalah andalan aku buat membantu memperbaiki masalah kulit dan tamanu oil salah satunya.Aku pribadi jua sebenarnya suka dengan produk berbahan alami kayak gini. Sudah gitu produk Skin Dewi semuanya terbuat dari bahan organik, vegan friendly, cruelty free, dan sudah terdaftar di BPOM. Pastinya aman dipakai bumil busui juga yah.Review selengkapnya silahkan mampir ke blog aku, dear.... #cleanbeauty #organicskincare #veganbeauty #veganskincare #FaceOil #tamanuoil #crueltyfreeskincare #greenbeauty #hygge #slowlife #igskincare #igtopshelfie #itgtopshelfie #skincareflatlay #365inskincare #takecareofyourskin #flatlayjournal #flatlaystyle #slaytheflatlay #iloveskincare #trynewthings #giveitatry #skincarereview #idskincarecommunity #clozetteid #beautefemmecommunity #jakartabeautyblogger
3 likes
see more from this collectionInstagram
+ View more details
XYCOS VITA PROPOLIS CREAMEnriched with vitamins and propolis, this cream's purpose is brighten up dull and dark skin.Key ingredients:• Vitamin B & C• Propolis• Lemon balmThe packaging comes in brown plastic jar with inner lid. Spatula is not provided, so make sure your hand is clean before touching the cream. The texture is also come in yellowish white color as if to indicate the propolis ingredient inside This Vita Propolis Cream is also has a subtle sweet lemon scent, making your routine end with a nice smell. From this product, I love its texture that come in between of watery and creamy texture.You might feel a bit greasy right after applying this, but soon the greasiness will gone right after fully absorbs.Regarding the texture, I think the formula is just right to ensure all the prior skincare will be locked perfectly without making our skin look greasy or sticky. And before you apply the sunscreen in the morning, it is best to wait for a few minutes so the cream and the sunscreen won't mix on your face an giving a weird residue.... #texturetuesday #kskincare #kbeautyblog #kbeautyaddict #kbeautyblogger #skincareblogger #skincaredaily #skincareobsession #skincareaddiction #skincarecommunity #trynewthings #iloveskincare #365inskincare #takecareofyourskin #igskincare #skincareflatlay #flatlayjournal #flatlaystyle #slaytheflatlay #igtopshelfie #itgtopshelfie #hygge #slowlife #dirumahaja #idskincarecommunity #BeauteFemmeCommunity #clozetteid #jakartabeautyblogger
2 likes
see more from this collectionInstagram
+ View more details
Introducing you a @coxir_official Vita C Bright Toner which contain some beneficial ingredients for brightening our skin. Niacinamide, Vitamin A, Vitamin E, and Vitamin C.

Though some studies stated that Vit C will nullify the efficacy if being used together with Niacinamide, but some cases stated that both ingredients are find. I will find more information regarding his matter.

A little note that this toner still contains alcohol and perfume that might sensitize your skin. However during using this toner within days, I could say that I'm convenient enough with this not so watery texture. The liquid absorbs quickly within 1 minute approx and hydrates my skin enough. Just like Korean toner typical. It also has subtle scent which I quite enjoy.

I haven't seen any significant result since I only use this just in days. Actually, I usually not put a high expectation in toner except for its hydration before continuing to the next step. For me the most important step to be able seeing a significant result is the serum step.

How about you?

Anyway, I love the packaging design that comes in transparent bottle with frosty look. Making this bottle looks so pretty, sleek, and elegant too.

Fyi, Coxir is a sister brand of @xycos_official and they are hold on a cruelty free product.
.
.
#skincareblogger #skincaredaily #facetoner #coxir #igskincare #igtopshelfie #itgtopshelfie #topshelfbeauty #skincare #instaskincare #kbeautyskincare #kskincare #kbeauty #kbeautyblogger #kbeautyaddict #skincareobsession #skincareaddiction #skincareflatlay #flatlaystyle #flatlayoftheday #aesthetic #aestheticallypleasing #slaytheflatlay #hygge #slowlife #idskincarecommunity #beautefemmecommunity #clozetteid
2 likes
see more from this collectionInstagram
+ View more details

Advertisement

loading ...
Back To Top